8. marsfest

Sted: Mono
Tid: Torsdag 8. mars. Fra 19.00 og utover
Pris: 50 kr
Arrangør: Ladyfest

Velkommen til en åpen feiring av den internasjonale kvinnedagen med politikk og kultur i en herlig blanding. Det blir tatt opp aktuelle kvinnepolitiske saker og kvelden vil by på konserter med Hanne Kolstø, Pent Brukt og Fuch, samt rykende varm suppe etter 8.marstoget. Vi sier som Emma Goldman: If I can’t dance, it’s not my revolution!

Appellanter

Linn Pilskog, Ungdomssekretær i Fellesforbundet, Ingrid Wergeland utreder ved Manifest Senter for samfunnsanalyse, Seher Aydar generalsekretær for Rød Ungdom. Kristina Leganger Ivers, fra Fett og Kari Helene Partapuoli, leder av Antirasistisk senter.

Pent Brukt

Pent Brukt er en oslobasert trio bestående av Åsne Melhuus (vokal/bass), Ann Katrin Gagnat (gitar) og Live Julianne Kostøl (trommer). I låtmaterialet kan man høre referanser til band som L7, Zeke og Turboneger, med en Pent Brukt twist. Bandet startet som et coverband i 2010. Derav bandnavnet Pent Brukt, som opprinnelig refererte til det noe uoriginale låtmaterialet. I tillegg til at det etter noen glass virket som en strålende idé å kunne gå på en scene og proklamere ”Hei, vi er Pent Brukt” .  8. mars blir jomfrutur for bandet, da det er første konsert med sett bestående av egne låter.

Det blir rock, det blir øl og det blir fest.

Fuch

Fuch begynte som en lek på øvingsrommet, men har på kort tid utviklet seg til å bli en solid støypop-trio. Bandet består av Unn Lange Buer (vokal), Simen Følstad Nilsen (bass og gitar) og Hans Uhre (trommer). De jobber for tiden med en EP som kommer i løpet av våren.

Hanne Kolstø

Hanne Kolstø kommer og spiller for oss. Etter å ha gitt ut album med bandene Thelma & Clyde, Post og Love-Fi har Kristiansand-baserte Hanne Kolstø fått mye velfortjent oppmerksomhet for sin sterke stemme. Høsten 2011 kom hennes fantastiske debut album Riot Break ut og albumet har havnet høyt hos anmeldere rundt hele landet.

Som soloartist lager Kolstø melodiøs og spennende popmusikk med elementer fra så og si alle sjangre du kan tenke deg – elektronika, r’n’b, folk og visesang er flettet sømløst sammen til en imponerende helhet. Det er noe både sundførsk og hukkelbergsk over hvordan Kolstø leker med sjangerkonvensjonene. Kolstø synger, rapper og uler om hverandre til den store gullmedaljen. Resultatet er at Riot Break fremstår både som uimotståelig leken og ekstremt sofistikert på en og samme tid.