Propan – Swagger

propan

I samarbeid med Femme Brutal og Konsertforeninga har vi gleden av å presentere «SWAGGER», et bestillingsverk skrevet av vokal- og elektronikkduoen Propan.


«SWAGGER» ble fremført for første gang på Parkteateret under Femme Brutal-festivalen sommeren 2016. Ladyfest var tilstede på urfremføringen og digget det vi hørte. Så da vårt eget bestillingsverk Munnstykke måtte utsettes ett år, var vi ikke sene om å booke disse fete damene og deres verk Swagger som erstatning, og ikke minst som en smakebit før vårt eget store bestillingsverk som urfremføres i mars 2018.

Femme Brutal har siden oppstarten handlet om å finne og backe de artistene som selv får ting til å skje, som tar plass og gjør kule ting. Derfra oppstod ideen om et bestillingsverk i samme ånd som Femme Brutals konsertserie: Samtidsmusikk med attitude. Eller SWAGGER om du vil.

Natali Abrahamsen Garner og Ina Sagstuen har swagger i bøtter og spann. Som duo har de jobbet sammen i en årrekke, hver for seg har de dukket opp i utallige prosjekter, fra poporienterte GIRL og Antler til trioen Nåtiden og ensemblene Torg og Skadedyr. Som Propan jobber dioen med de akustiske mulighetene og begrensninger stemmen har, og har jobbet lenge med å supplere og integrere effekter og elektronikk. I bestillingsverket SWAGGER har Propan fordelt sitt lydreportoar i et større ensemble. Dette resulterer i et nytt og forunderlig lydbilde, en pustende enhet bestående av 9 musikere som utforsker Propans lydunivers. Duoen har håndplukket 7 unike musikere med et rikt tonespråk som jobber hemningsløst på tvers av stil og sjanger. Sammen med Propan skaper ensemblet en elektroakustisk collage i full estetisk forvirring.

Propan fremfører «SWAGGER» på Den store 8.mars-festen på Sentralen, kl. 20.00. Dørene åpner kl 19.30

Reklamer